44 Venom, SpeakerPunch & Minutes To Relief

Deur open: 21:30 Aanvang show: 22:00

Entree: €5,- // leden: €3,-

Zaterdag 23 maart spelen er in het Barendrechtse poppodium De Beuk drie bands: 44 Venom, Speakerpunch en Minutes to Relief. Stuk voor stuk rockbands met muzikanten die het klappen van de zweep kennen.

44 Venom
https://www.facebook.com/44venom

bandfoto 44 venom
De band 44 Venom bestaat nog geen half jaar maar haar bandleden hebben een indrukwekkend aantal vlieguren gemaakt. Dit is ook een van de redenen dat ze het gepresteerd hebben om voor bijna 20 shows gevraagd te worden zonder hun muziek naar buiten te brengen. Qua muziekstijl maakt dit Rotterdamse viertal het cliché waar dat sommige bands lastig in een hokje te plaatsen zijn. Zelf noemen ze het een gestoorde en harde mix van Stereophonics, Rod Stewart, Bob Marley en Leonard cohen. De bandleden hebben dan ook een zeer diverse muzikale achtergrond, van doom metal tot singer/songwriter en alles wat er tussen zit. Door mensen die 44 Venom al live hebben gezien wordt hun muziek beschreven als “progressive/alternative rock, een energieke kruising van Arctic Monkeys en Biffy Clyro met een duister sausje eroverheen” en  “44 Venom zet de heavyness door en combineert groovende sludge met melodische grunge a la Alice in Chains en Soundgarden”

SpeakerPunch
https://www.facebook.com/speakerpunchbandfoto SpeakerPunch fotograaf Joris Helming
Wie ze een keer live gezien heeft weet het: Speakerpunch is een band die knalt! Met energie als
hoofdingrediënt vuurt het vijftal een cocktail van groovende riffs, strakke drumslagen en brutale teksten als een vuistslag uit de pompende speakers. Speakerpunch speelt vuige rock ’n roll met wortels in de punkrock, stonerrock en hardrock, en werd qua sound al eens vergeleken met The Misfits en Peter Pan Speedrock. Ongecompliceerde rockmuziek met ballen dus.

Minutes To Relief
https://www.facebook.com/MinutesToRelief

Minutes to Relief (stralen1)
Minutes To Relief, opgericht in uit leden van Vigilante en Defuse, is vers van de pers. Maar Minutes To Relief klinkt alles behalve jong. “Hard en vet” is een passender omschrijving. Herman Hofman (drums), Sander Smith (bas) en Kevin Broer (gitaar, zang) bespeelden menig podium, en dat is te horen. Vanuit de verschillende achtergronden van de leden, is een geheel nieuwe sound ontstaan. Een spannende sound die zich het best laat omschrijven als knallende rock. Deze band is volop in ontwikkeling, het is onmogelijk te zeggen waar het schip zal stranden. Een ding is zeker: als je oren je lief zijn, neem je je oordoppen mee!

Evenement thumbnail

Leave a Reply