Along the traX

Along the traX

Zaterdag 9 September is het zo ver, dan zal bij De Beuk ten midden van
diverse spoorlijnen en snelwegen weer het enige popfestival van
Barendrecht plaatsvinden; Along the traX.

Het meest eigenzinnige festival uit de Barendrechtse popgeschiedenis
zal er dit jaar iets anders uitzien.
Het hoofdpodium zal niet meer buiten achter De Beuk staan maar
verplaatsen naar binnen om zo niet getard te kunnen worden door de weergoden.
Daarnaast is er een extra podium op het terras waar je wordt vermaakt
door de beste lokale DJ’s

De muziekstijlen zullen evenals elk jaar uiteenlopen van
pop en rock tot hiphop en dance !
Een beter einde van je zomer is onmogelijk!!!

Aanvang: 16:00 uur einde: 02:00 uur, entree gratis!
Locatie: De Beuk, 1e barendrechtseweg 53-55, Barendrecht

Het programma:

Deformer

Deformer stamt af van de ’92/’93 Jungle/ breakbeat stroming en produceerd vanaf 1995 een eerste aaneenschakeling van tracks
met een eigen kenmerkende sound.
2000 verwierf Deformer aanzien binnen de underground Jungle/ Drum ‘n bass scene in binnen en buitenland naar aanleiding van hun debuut album "Fxecutioners". Met beukers als "The Posessor" en het grensverleggende "Slasher" verzorgde Deformer vele optredens in o.a. Nederland, U.S.A., Israel, Portugal, Duitsland, e.a. en was een unieke hardcore jungle stempel gezet vanuit Nederland wat resulteerde in o.a. een samenwerking met Slipknot (LA)

Nu in 2005 wordt er na vele maxi’s uitgebracht te hebben, een 23 track
tellend tweede album getiteld: "Revolution Theory" uitgebracht op Redrum Recordz. Het album bevat overdonderende bassen en snoeiharde Jungle breakes omvat door duistere filmische scores. De CD bevat gastbijdragen van o.a. Git Hyper, Mike Redman, Scapu Lox, DJ Mack en Eni-Less.
www.redrumrecordz.com

San Andreas 

Emocore loudmouths San Andreas deed iets wat de meeste bands in een andere volgorde doen.
Ze boekte een tour door Engeland terwijl ze nog geen enkel nummer hadden om te spelen!
Een half jaar later deden ze het nog een keer dunnetjes over met de langste tour door Engeland voor een Nederlandse band in 2005.
Ze schreven zich in voor de South by Southwest (U.S.) en kregen een uitnodiging om er aan mee te doen voordat ook maar iemand in Nederland van ze gehoord had.
Thuis in Nederland kregen ze geen normale uitnodiging om te spelen op het Noorderslag festival.
En wat doe je dan als band? Ze praate zich zelf in een live radio en internet show om zo toch nog een set te kunnen spelen tijdens het Noorderslag Festival.
Slimme jongens die San Andreas.
San Andreas is wel in voor een avontuur en pakt kansen aan die niemand anders zou aanpakken. Ze zien simpel genoeg gewoon geen grenzen.
Als San Andreas op het podium staat zie een stel jonge mannen met een enorme uitstraling.
Het is een band die niet on opgemerkt voorbij zal gaan. De gitaaristen rennen van links naar rechts over het podium.
De drummer drumt alsof er geen morgen is. En dan de zanger, Stephan Sopo, hij is een geboren entertainer, ook hij rent heen en weer terwijl hij fotograven het podium op trekt om foto’s te maken van het los gaande publiek.
Sinds Juli 2004 speelde de band in een hoop verschillende landen waaronder de U.K. en de U.S.
Ze stonden in het voorprogramma van bands zoals Aiden, Emanuel en Colour of Fire.
www.sanandreas-web.com

Second Chance

Zo lang de Rotterdamse band Second Chance al bestaat spelen ze old school hardcore.
Hun eerste maxi CD getiteld “Premium Hardcore” kwam uit in November 1999.
Ondanks dat het een eigen productie was kreeg het veel aandacht van de pers.
Kort na die release speelde Second Chance als de opening act op de 3e editie van het Europese Hardcore Party.
In 2001 kwam hun eerste album “ Fortune Favors The Roots” onder het label GSR music uit.
Met dit album en hun meedewerking aan de compilatie albums “Respect Your Roots”  en “Tribute To The Real Oi Part 2”
is Second Chance een bekende naam in de Nederlandse/Europese hardcore scene geworden.
In Juni 2003 dook de band weer de studio in om hun 2e  album “Tides May Turn” op te nemen.
Op dit moment is Second Chance bezig om nieuwe nummers te schrijven voor een nieuw album die dit jaar nog verwacht word.
www.secondchance.nl

Geigercounting

Geigercounting (Maurits de Lange) is, zoals hij het zelf zegt, toetsenist en geluidsfreak. Als toetsenist speelt hij in de Amsterdamse band Coparck, als geluidsfreak houdt hij zich bezig met dance. Geigercounting is fulltime huisvader, maar als de baby slaapt en zijn dochter rustig is, verschuilt hij zich in de slaapkamer om de vetste electro te produceren. Live komt hij gewapend met twee Korg Electribes, een sampler/drumcomputer niet groter dan een dik boek. Hij betreedt het podium om publiek te trakteren op vette dansbare electro zonder de eighties-adoratie die veel hedendaagse electro kenmerkt.
www.geigercounting.nl

MonoDrive

MonoDrive is een driemans formatie uit Rotterdam. Ooit begonnen als samensmelting van leden uit Barenski en Tokus, onder de naam Solid to Proces. Als vijfmansformatie maakten zij een mix van Rock, Funk en Hiphop. Na enige jaren zwoegen en de nodige bandwisselingen staan zij nu met zijn drieën garant voor een geheel nieuw geluid. Met nieuwe energie en slechts drie man gingen zij weer terug naar de roots, naar waar het allemaal begon: Rock. Rockmuziek met een onweerstaanbare groove. Maar niet alleen dat, ook wordt er steeds meer geëxperimenteerd, wat resulteert in noisy, soms hoekige composities. Opererend als driemans formatie is het geluid te vergelijken met een band als Muse, het knalt onverwacht hard. De groove is typerend voor stevige bands als System of a Down. Het meer experimentele werk doet denken aan bands al Fugazi en Sonic Youth. Noem het Rock, Emo of Grunge. Noem het MonoDrive.
www.mono-drive.nl

The Arthurs

Met snaarloze plastieken gitaren traden zanger/slaggitarist (Robin den Drijver) en bassist (Dion Woestenburg) al op de basisschool op met liedjes van Nirvana. Acht jaar en centimeters haar later besluiten ze een band te beginnen met de naam The Arthurs. Drummer Wouter den Engelsman zorgt voor strakke drums met veel afwisseling. Robin loopt sologitarist Jelter Krastman tegen het lijf in Zuid-Frankrijk en hij komt niet veel later bij de band, waardoor het een warm en vol geluid krijgt.
The Arthurs is geen rockband, geen popband, geen dichterstrio, geen fanfare en geen christelijke familie. De muziekstijl kan worden omschreven als een mélange van melodische pop, dromerige melancholie, psychedelische waanideeën en solide gitaarrock. Invloeden zijn te horen van The Smiths, The Doors, Joy Division en Radiohead.
The Arthurs speelt vanaf december 2004 samen en heeft in betrekkelijk korte tijd ongeveer 15 nummers geschreven voor Experience is Cheap, waarvoor in september de eerste demo is opgenomen met vijf nummers. De band stond onder andere als supportact van One in a Million , op Honkpop, The Exit en speelden The Arthurs live op radio 3 FM in het programma Rudio met het nummer Cherry .
www.the-arthurs.nl

The Flying Martinis

De stijl van de The Flying Martinis zou je het best kunnen omschrijven als een eclectische mix van rock, pop, blues, bossa nova, jazz en funk. Ze spelen over het algemeen allemaal eigen nummers, maar ook bewerking van teksten van anderen, maar die bewerkingen klinken behoorlijk anders dan het origineel. Op dit moment hebben ze een set van drie kwartier, maar ze zijn nog steeds bezig met nieuwe nummers dus misschien krijgen we die wel te horen tijdens hun optreden.
De bezetting bestaat uit; Freek op zang, Mark op gitaar, Peter op drums en Laurens op bass/toetsen.

Dj J-RU

Dj J-RU is een oude bekende van de Beuk.
Hij heeft al vaker een feestje mogen bouwen in de Beuk met zijn platen.
Ook Off_corso, Nightown en waterfront hebben al een keer eerder van zijn draai kunsten mogen genieten.
Deze keer zal hij zich richten op de hardere kant van de drum & bass, zodat de vibe van DEFORMER voortgezet kan worden.

Evenement thumbnail

Leave a Reply