Along the traX festival

Op zaterdag 10 september vindt in de achtertuin van poppodium de Beuk de elfde editie van het festival ‘Along the traX’ plaats! Dit jaarlijkse gratis festival wordt geheel door de vrijwilligers van poppodium de Beuk georganiseerd. Barendrechts grootste festival is dé plek om nieuw talent te ontdekken: zo stonden in eerdere jaren onder andere Krach en Krause op het festival.

14:30 The Baggy Trousers

De muziek van het jonge Barendrechtse kwartet The Baggy Trousers is zeker vrolijk te noemen. Met een combinatie van soul, ska, reggae, jazz en rock proberen zij een beetje meer blijdschap de wereld in te blazen.

Website / Facebook

15:25 Rachel Louise

Rachèl Louise is 3FM Serious Talent met haar liedje (oftewel hit!) ‘At the Disco’. De Utrechtse singer-songwriter verliet op haar 17de Utrecht om in Los Angeles een muziekopleiding te volgen. Ze is terug en vastbesloten om de wereld te veroveren met haar warme stemgeluid en haar impulsieve karakter. Haar songs zijn persoonlijk, eerlijk en getuigen van een sterk vermogen tot zelfspot. Op het moment worden er plannen gesmeed om begin 2012 haar debuutalbum uit te brengen.

Website / Facebook

16:20 Duncan Idaho

De band Duncan Idaho heeft dit jaar de Gooth Grote Prijs van Ridderkerk gewonnen. Hun muziek is lastig in een hokje te plaatsen en dat is precies waar zij voor staan. Ze zijn breed geïnspireerd door de zin en onzin van het leven met als gevolg een pakkende, intense, strakke en energieke sound.

Website / Facebook

17:15 Death of the Legend

Death of the Legend is ontstaan uit uit leden van Defuse, The Vile Creation, The Lady in Red en Next Eleven. Hun gecombineerde  liefde voor verschillende soorten muziek heeft geresulteerd in een nieuw geluid met invloeden van onder andere Norma Jean, Every Time I Die en Maylene and the Sons of Disaster.

Facebook

18:10 Halfway Station

De Rotterdamse band Half Way Station gebruikt verschillende instrumenten om hun voorliefde voor folk en blues ten gehore te brengen. De 4 man sterke band creëert hun unieke geluid met onder andere gitaren, banjo, viool, dubbele drums, een zelfgemaakte washtubbass, accordeon en mondharmonica’s.

Website  / Facebook

19:05 Mr Wallace

Mr Wallace heeft zich in korte tijd geprofileerd als een veelbelovende ska-band. De jonge band heeft al op veel grote podia gestaan, zo stond de band onder andere op Eurosonic 2011. Met pakkende nummers, een opvallende zangeres, een knallend blazers duo, funky toetsenist en strakke ritmesectie is de band een waardige vertegenwoordiger van de oude ska traditie.

Facebook / Myspace

20:25 Wormskull

Wormskull is een samenwerking tussen Bong-Ra, Deformer en Balazs Pandi. Iedereen moet Bong-Ra kennen, zo stonden ze onder andere op Glastonbury (UK), Dour (BE) en Lowlands. Bong-Ra kan worden gezien als een van de pioniers van het genre breakcore. Wormskull gaat een stapje verder dan Bong-Ra en combineert verschillende muziekstijlen. Ze gaan van death metal tot post-rock tot jungle en dubstep. A must see!

Website / Facebook

21:30 Shambok

Geweldige energie en stampende electronica. Voeg daar een vleugje drum ’n bass, ambient en rock aan toe, ondersteunend door live instrumenten en analoge synths en je krijgt Shambok! De missie: one big massive party on stage!

website / facebook

22:25 Sick Boy

Sick Boy (Dim mak) heeft zich gevestigd als de grondlegger van Poptrash. Hij mixed zijn punk, rock, house en harcore roots in altijd dansbare tracks. Een geluid dat je verrast en in trance houdt voor zolang hij draaid. Ook leuk om te weten: hij heeft voor de track ‘The kids will have their say’ samengewerkt met Steve Aoki!

Twitter / Facebook

Along the traX vindt plaats in de achtertuin van poppodium de Beuk aan de 1ste Barendrechtseweg 53-55 te Barendrecht en wordt gesponsord door de Gemeente Barendrecht, Hertog Jan, Alle-r-hande Barendrecht en De Beuk.
Aanvang: 14:00, einde: 23:45
Entree: Gratis
 “

Evenement thumbnail

Leave a Reply