BeuktoberFest

Deur open: 20 Aanvang show: 20

Entree: https://beuk.stager.co/web/tickets/111365166

Etwas mit Lederhosen, Bier, Bratwurst und Dirndls

Op het BeuktoberFest drinken we bier. Wat is bier eigenlijk? Bier is een licht alcoholische drank die wordt gemaakt van onder andere water, mout, hop en gist. Het alcoholpercentage in bier kan variëren. De BeuktoberFestbieren bevatten een alcoholpercentage tussen de 0,0% en 8,4 %.

Beukse bratwurst is een soort worst die oorspronkelijk uit Beuksland komt. Het is een populaire worst die vaak wordt gegeten tijdens het Beuktoberfest, een traditioneel BEUKS volksfestival dat wordt gevierd als De Beuk trek heeft in Bier en Bratwurst. Tijdens het BeuktoberFest verwachten we de volgende vragen voor je te kunnen beantwoorden: Wat is het verschil tussen Bratwurst en Curryworst? Hoe maak ik mijn eigen Beukse Bratwurst? Welke sauzen passen goed bij Bratwurst?

Over de mogelijke Dresscode:
De dirndl. Het woord dirndl is in Oostenrijk een ander woord voor jonge vrouw, en is gebaseerd op de jurkjes die dienstmeiden in de 19e eeuw droegen. Dit werd toen een dirndlgewaad genoemd, wat later werd afgekort tot dirndl. De kleding bestaat uit een witte, diep uitgesneden bloes met pofmouwen, een jurk met ingebouwd korset en een schort.

Een lederhosen is een traditionele korte of halflange lerenbroek met bretels die oorspronkelijk uit Zuid-Duitsland komt en ook veel gedragen wordt in de Alpenregio’s van Oostenrijk en Italië. Het is een duurzame wandelbroek voor in de bergen, die van oudsher door boeren en jagers werd gedragen vanwege het slijtvaste en gemakkelijk te onderhouden leer. De broek heeft stiksels en bretels en zit als gegoten. Na verloop van tijd gaat de broek zich helemaal naar het lichaam vormen en wordt deze nog comfortabeler.

Evenement thumbnail

Leave a Reply