Breitner & The Maureens

Deur open: 21.30 Aanvang show: 22.00

Entree: €5,- leden: €3,-

De hoop op een Elfstedentocht lijkt al lang vervlogen, toch is Poppodium De Beuk op zaterdag 2 maart stempelpost in de Elfstedentocht tour van de ambitieuze gitaarpopbands Breitner en The Maureens.

Breitner en The Maureens hebben de handen in een geslagen om van november 2012 tot eind maart 2013 verspreid door heel Nederland elf dubbel optredens te verzorgen. Deze Elfstedentocht zal gelukkig niet zo bar worden als de hel van ’63. The Maureens refereren met meerstemmige zang en door Big Star en Beach Boys geïnspireerde nummers eerder aan de hemel van’67. Breitner is wat meer herfstig van karakter, maar de temperatuur blijft dankzij de warmte van hun Americana/Westcoastpop-sound zeker ook boven nul. Beide bands bestaan uit zeer ervaren muzikanten
die garant staan voor prachtig uitgevoerde en sfeervolle gitaarpop.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Na flink wat speeluren te hebben gemaakt met bands als Silence is Sexy, Alamo Race Track, Mr Love and the Stallions en Brown Feather Sparrow vonden de leden van de Utrechtse band The Maureens elkaar in een gezamenlijke liefde voor gruizige sixtiespop. The Maureens maakt pakkende popliedjes met een stortvloed aan soepele melodieën, een fuzzy gitaargeluid en veel close harmony. Soms zelfs wel vier- of vijfstemmig. In de huiskamer van gitarist Ernst puzzelen ze avonden lang om de juiste meerstemmigheid te bereiken. De koortjes krijgen dan ook een ereplaats in de speelse pop.
Breitner_bandfoto Low Res
Breitner is een Zwolse/Utrechtse band met een vijfmans bezetting, die treffend Amerikaanse country en
gitaarpop met Britse indieklanken weet te verbinden. Invloeden zijn onder andere The Byrds, Neil
Young, Bob Dylan, Big Star, Wilco, Jayhawks, Darryll Ann, Yo La Tengo, The Coral en Teenage Fanclub.

Website Breitner // Website The Maureens

Evenement thumbnail

Leave a Reply