Hiphop Elements: DuvelDuvel , Hef, Vieira, D!ttz & Bren Mc

Zaterdag 23 april organiseerd het Barendrechtse Jongerenwerk in samenwerking met Poppodium De Beuk een nieuwe editie van Hiphop Elements met DUVEL DUVEL

HEF, Vieira D!ttz & Bren Mc.
DJ: 50 $eut
Host: MC GREG
Hef

Rapper Hef werd op 18 maart 1987 geboren in Rotterdam als Julliard Frans. In de grimmige buurt van Hoogvliet groeide hij op met veel criminaliteit. Hier kwam een eind aan toen de rapper zijn roeping had gevonden in de muziek

Hef, die zijn manier van rappen omschrijft als de toekomst, draait niet om de feiten heen maar wil met zijn opmerkelijke delivery juist recht voor zijn raap zijn.

Hef heeft het talent en de wil om te werken. Dat hij niet zomaar een rapper is, bewijst hij met zijn doelen: "Wij willen dat de mensen om ons heen uit de stress en leed kunnen komen. Wij willen een voorbeeld functie zijn voor dat 8 jarige jongetje dat opgroeit tussen criminelen. Dat hij gaat denken van: “ey, Hef heeft het ook gedaan, waarom zou ik het niet kunnen.” We willen de mensen infecteren met hoop en geloof." Aldus Hef.

 
Duvel Duvel

Het verhaal van DuvelDuvel begint in 1998, met het in eigen beheer uitgebrachte album Rijmpappie Nr. Ook hebben de heren van DuvelDuvel en Opgezwolle ook nog het gezamelijke project Opgeduveld afgeleverd, waardoor de cultstatus van het Rotterdamse trio een extra impuls krijgt. In 2004 leidt dit uiteindelijk tot een platencontract bij Top Notch, dat in 2004 Aap-O-Theek uitbrengt. Mede dankzij de opvallende videoclip wordt de single Wie Is Ut een enorme undergroundhit.

Eigenzinnig. Treffender kan de Rotterdamse hiphopgroep DuvelDuvel niet in één woord worden omschreven. De zelfverklaarde apen trekken consequent hun eigen plan en laten elke trend gedecideerd links liggen. Je haat ze of je hebt ze lief, een tussenweg lijkt er niet te zijn.

 
Deur open: 21:30, aanvang: 22:30 // entree: €6,- , leden: €5,-
Hiphop Elements word georganiseerd en gefinancierd door het Jongerenwerk van Alle-r-hande.”

Evenement thumbnail

Leave a Reply