Hiphop Elements XL: Lensey, TimBeumers , Exellent, Kleine Jay & Cartes

Lensey

Lensey La Roche geboren op 9 december 1989 in Den Haag.

Tijdens zijn tienerjaren groeit hij op in Capelle aan den IJssel –Oostgaarde-, een gemeente dat een paar kilometer van Rotterdam ligt.

Op zijn 18e jaar wordt hem gevraagd een intro te schrijven voor K1 vechter Alviar Lima. Met het nummer treed Lensey op tijdens het kickboksgala ‘The Beast of The East’ in Zutphen. Zijn energieke optreden maakt veel los bij het publiek en zijn aanhang.

Lensey groeit als artiest en is hongerig naar meer. Als hij zijn mixtape ‘Je Kan Niet Om Me Heen’ dropt gaat alles in een stroomversnelling. Mensen willen hem horen en zien!

Zijn repertoire neemt je mee naar de (g)rauwe kant van zijn persoonlijkheid, maar

als hij kans ziet om zijn warme karakter tonen, voorliefde voor het vrouwelijk schoon en de mooie dingen uit het leven te benoemen dan zal Lensey met zijn grote mond het zeker niet nalaten. De irritante etter!!

Tim Beumers

Tim Beumers is een Nederlandse rapper. Hij is beter bekend als ‘Bolle Tim’ . Hij is tevens werkzaam als label eigenaar en lid van de rapformatie VSOP. De Rapper Tim geldt al jarenlang als één van de betere Battle MC’s van Nederland. Zo stond hij in diverse finales van grote toernooien als ‘Geen Daden maar Woorden’ en ‘Spitt’. Tijdens de editie van Spitt 2003 staat Tim, in een uitverkocht Paradiso, in de finale tegenover Baas B. Daarnaast heeft Tim ook zijn eigen label 60Free. Dit zou een label worden dat onbekend talent een kans zou geven. Rond deze tijd kwam ook het duet-album van Tim samen met Tomster uit, Sfeerbeheer. Van dit album heeft het nummer "Kind in jezelf" zijn eigen videoclip en ook redelijk veel aandacht van het publiek gekregen. Begin 2007 dropte Tim namens zijn label de mixtape "Bag of Trix Bitch", waar Tim zelf de boventoon legde en veelal artiesten op voorkwamen waar Tim bevriend mee is. In Maart dat jaar verschijnt zijn tweede solo-album, genaamd "Bloed Zweet & Tranen". Met het nummer "groeten van de bodem" maakte Tim een duidelijke statement over zijn positie in de Nederlandse rap-scene, maar vooral ook over de positieve kanten van die bodem. Het album over het algemeen was het bewijs dat Tim niet stil stond en zijn vaardigheden bleef ontwikkelen. Eigenlijk heeft Tim zich ontwikkelt tot een multifunctionele duizendpoot van artiesten begeleiding tot hosten en optreden Tim doet het allemaal. Naast een optreden zal Tim deze avond ook hosten

Meer info: www.timbeumers.nl

Excellent

Excellent is een Nederlandse rapper die sinds 1996 in Rotterdam woont. Hij wordt ook wel “EX” of “Excellini” genoemd. Hij is tevens werkzaam als producer en lid van de rapformaties X2C en Tuigcommissie. Geinspireerd door o.a. Canibus, Outsidaz, N.W.A en Dr. Dre ontdekte en ontwikkelde Excellent zijn talenten. Al jong begon hij met het maken van beats ( 14 jr ) en op jonge leeftijd is hij begonnen met rappen ( 16 jr ) en creerde hij een geheel eigen stijl wat betreft de raps en de teksten. Een van zijn sterkste punten is freestylen en battlen. Een paar bekende battles waar hij zich luid en duidelijk heeft laten horen zijn toernooien van ‘Geen daden maar Woorden’, Spitt, A dope mc is a dope mc en het NPS- programma DeBattle. Ook heeft Excellent zijn bijdrage geleverd op een aantal verzamelcd’s zoals Homegrown, Redrum underground hits 2, Whats da flavour, singel met Secure en staat hij als gastrapper op albums van VSOP, Lost Rebels, Appa’s 2e mixtape TBS. Ook nam hij deel aan het vuurwerk-project ‘ Vingers in de lucht ‘, samen met verschillende rappers uit heel Nederland. Verder geeft Excellent rap-workshops op onder andere basisscholen, buurttehuizen, gevangenissen en andere gelegenheden.

Meer info: www.zwarejongenz.nl

Kleine Jay & Cartes

Kleine Jay is vanaf 1999 Hip Hop aan het luisteren en vanaf dan met name geinteresseerd in de nederlandstalige rap. In 2001 pent ie z`n eerste texten in het Nederlands samen met Stevie (Case). Hij is al snel op feestjes aan het hosten door heel het land. In 2005 ontmoet Kleine Jay Nick (Cartes) en ze zijn onder de indruk van elkaar. Nick vraagt in 2006 aan Jay om hem te back uppen tijdens de voorrondes en uiteindelijk de finale van de Grote prijs. In 2007 zijn de rollen omgedraaid en zal Cartes Kleine Jay vocaal ondersteunen. Samen met producers Radjie en Alecto gaan ze dikke beats combineren met vieze flows. Cartes & Kleine Jay staan bekend om hun energieke shows waarin de vieze flows ondersteund worden door de ranzige bangers van Radjie en Alecto. Alle 4 afkomstig uit de hoofdstad van het zonnige zuiden, Den Bosch ! In deze formatie zijn de jongens nu een jaartje bezig en het wachten is nu op de eerste release. Dat zal het album worden van Cartes dat hopelijk eind September het licht zal zien. Cartes won vorig jaar de publieksprijs tijdens de Grote Prijs van Nederland en gaf daarmee gelijk het visitekaartje van het hele team af. Den Bosch heeft haar ogen geopent, nu Nederland nog…

Meer info: http://www.myspace.com/cartes073

 
i.s.m. het Jongerenwerk van Alle-r-hande.

http://www.jongerenwerkbarendrecht.nl/
 
Deur open: 21:30, aanvang: 22:30 // entree: €6,- , leden: €5,-“

Evenement thumbnail

Leave a Reply