The Arthurs

“Men neme twee theelepels Nirvana, een scheutje The Doors , en een snufje Radiohead. Voeg hier drie flinke eetlepels The Smiths aan toe en stop het even in de blender. Het resultaat is verassend en heet The Arthurs” (Journalist Kees-Jan Visser, september 2006)
 Met snaarloze plastieken gitaren traden zanger/gitarist/tekstschrijver Robin den Drijver en bassist/keyboardspeler Dion Woestenburg al op de basisschool op met liedjes van Nirvana. Acht jaar en centimeters haar later besluiten ze in de zomer van 2004 een band te beginnen met de naam The Arthurs. Drummer Wouter den Engelsman sluit zich niet veel later bij de band aan.
 De driemansformatie speelt uitsluitend eigen nummers. De muziek kan worden omschreven als melodische, stevige indie-rock met veel variatie en afwisseling, geïnspireerd door bands uit verschillende decennia van de popgeschiedenis. Denk hierbij aan bands als The Doors, Nirvana, The Smiths, The Pixies, Radiohead en Joy Division.
 
In juni 2005 treedt de band voor het eerst op in de Beuk te Barendrecht. Inmiddels traden The Arthurs al meer dan vijftig keer op, onder andere in het Paard van Troje, Waterfront, Bibelot, Exit , Plan C en waren zij te zien op verschillende festivals, waaronder Along The Trax . In oktober 2005 waren zij te horen op Radio 3 FM, met het nummer Cherry.
 
In het najaar van 2005 verscheen hun eerste demo, getiteld Experience is Cheap. In juli 2006 kwam de eerste EP The Fascination, The Reassurance and The Blame uit. Naar verwachting zal aan het eind van dit jaar begonnen worden met de opnames van hun eerste album. Veel nieuwe songs die op dat album gaan verschijnen, zullen in de Beuk voor het eerst ten gehore worden gebracht.
 
Websites:
www.the-arthurs.nl
www.myspace.com/bandthearthurs

entree: 3 euro, leden 2″

Evenement thumbnail

Leave a Reply