The Arthurs & MooCH Inc.

Deur open: 21.30 Aanvang show: 22.00

Entree: €5,- // leden €3,-

The Arthurs zijn terug. De van oorsprong Barendrechtse band hield er eind 2007 mee op, waarna bassist/toetsenist Dion Woestenburg zijn Dion and the Magic Chords voortzette en zanger/gitarist Robin den Drijver en drummer Wouter den Engelsman het Electro-Rock project Transtec oprichtten.

 

The Arthurs zal uitsluitend nieuw werk spelen, te omschrijven als rauwe, melodieuze Indierock, waarbij donker en stevig elektrisch gitaargeweld zo nu en dan wordt afgewisseld met dromerige, shoegaze-achtige en ingetogen compositiestukken. Er zijn invloeden te horen van bands als Radiohead, the Smiths, Pixies en the Doors, maar The Arthurs onderscheiden zichzelf vooral door een eigen unieke stijl en geluid.

 

Naast de reünie van de drie Arthurs is de band ook versterkt door gitarist Dries van Oosterhout van de Rotterdamse band Politics.

 

In de periode 2004 tot 2007 speelden The Arthurs meer dan 60 keer live, waaronder op Radio 3FM, in het Haagse Paard van Troje en Bibelot in Dordrecht. Zij speelden ook op diverse festivals, waaronder in 2006 op Along the Trax.  In juni 2005 debuteerde The Arthurs als Barendrechtse band in de Beuk.

 

Op zaterdag 1 december maken ze opnieuw  hun opwachting waarbij het spelen van alleen nieuw materiaal centraal staat. Komende winter zullen The Arthurs gaan beginnen aan de opnames van hun eerste album.

Website

 

Gitarist (en nu ook-zanger) Conrad heeft na het beëindigen van de band Wallrus een geheel eigen project opgestart: MooCH Inc. Hij heeft geprobeerd zich niet aan een genre en zeker niet aan een voorbeeldband vast te pinnen. Zodat het repertoire zo verschillend en verrassend mogelijk wordt en tegelijkertijd een eigen stijl wordt gecreëerd los van alle trends. De nummers moesten wel catchy, open, subtiel en verrassend zijn. En als een echte coöperatie (Inc.) spelen er wisselende gastmuzikanten naast de vaste basis. Op dit moment zijn er drie zangers waardoor er meerstemmig wordt gezongen.

 

MooCH Inc. klinkt als Baroque Folk en Psychedelische Rock met een tintje Blues en invloeden van Obscure eind jaren 60 artiesten. Dit alles vormt een super originele band die ook nog eens gebruik maakt van vergeten instrumenten waaronder de mellotron en de theremin die het geheel eclectisch maken.

Facebook

Evenement thumbnail

Leave a Reply