The Arthurs

Deur open: 21:30 Aanvang show: 22:00

Entree: €4 leden €2

The Arthurs is een indie rock band die officieel in 2004 werd opgericht door de in Barendrecht geboren zanger en gitarist Robin den Drijver.

Hij richtte zich de afgelopen jaren op het maken van een album, wat resulteerde in de recentelijk uitgebrachte debuut langspeler  ‘When I’m Sane’. Alle instrumenten op het album werden voornamelijk ingespeeld door Den Drijver, met Jetske Blonk achter de drums.

The Arthurs maakt nog steeds melodieuze, rauwe indie rock muziek, waarbij donker elektrisch gitaargeweld wordt afgewisseld met ingetogen en dromerige, soms psychedelische composities. Als je wilt weten hoe de band klinkt, kun je denken aan bands zoals The Doors, The Smiths, Echo and the Bunnymen, Nirvana, Pixies en Sparklehorse. Echter, The Arthurs onderscheidt zichzelf vooral door een eigen stijl en geluid.

When I’m Sane, uitgebracht in juni van dit jaar, kreeg lovende recensies, zoals van de Popunie: The Arthurs weet exact wat de sterkste punt is van de band en zet een met When I’m Sane een ijzersterk debuut op de markt. Het perfecte visitekaartje voor een ticket naar de grote festivals….Into the Great wide Open, Down The Rabbit Hole, Lowlands, Pinkpop. Gooi maar op!”

Anno 2017 heeft de band een half nieuwe (en internationale) line-up. Naast de hereniging met drumster Blonk, hebben ook de Engelse bassist Paul Williams en de Ierse lead gitarist Neil Granleese zich bij de band gevoegd.

Sinds hun eerste optreden in deze nieuwe bezetting in juni 2017, werd The Arthurs regelmatig door menig aanschouwer een grote toekomst voorspeld, dus zorg er voor dat je hun optreden in De Beuk (waar de band ooit in 2005 live debuteerde) niet mist!

Website: https://www.soundofthearthurs.com

Spotify: https://play.spotify.com/artist/5fKgwdiFdDUVE7THLD3lJt

Evenement thumbnail

Leave a Reply