The Fuzzbrats

Deur open: 21:30 Aanvang show: 22:00

Entree: 4 euro, leden: 2 euro

The Fuzzbrats willen zich nog even warmdraaien met hun nieuwe drummer voordat ze op 22 maart op Rebellion Punk Music Festival staan in de Melkweg. En wat is een betere plek dan in De Beuk?

Met hun Grunge Punk beweren de Fuzzbrats de beste ‘Grunk’ band ter wereld te zijn. Een veelbelovende act met een sausje van zowel Spaanse als Arabische invloeden. Op de zang zien we een oude bekende van De Beuk; DJ Okkie!

De band werd opgericht als trio in 1993, nu 21 jaar geleden! Demo’s werden opgenomen en een flink aantal optredens werden gespeeld, maar toen in 1995 Okkie zanger en frontman werd, kwam de band in een stroomversnelling. Na het winnen van een bandcompetitie mochten The Fuzzbrats in het voorprogramma van de toen al wereldberoemde band Radiohead spelen. Na voor een uitverkocht Nighttown gespeeld te hebben kregen ze alle lof van Tom Yorke en andere bandleden.

Na het Nighttown optreden werden ze snel gevraagd voor een tour door Duitsland, en dat smaakte naar meer. Op naar Litouwen en Letland , landen die toen net een paar jaar niet meer tot de Sovjet-unie behoorde. In de Baltische staten waren De Fuzzbrats een grote hit . Ze traden op de belangrijkste podia en waren meerdere malen te zien op TV.

Na terugkeer in Nederland ging band uit elkaar, in de loop der jaren waren er nog wel wat optredens in wisselende bezettingen.

Sinds begin 2013 zijn de Fuzzbrats weer bij elkaar in de originele bezetting en is staan ze weer met dezelfde energie en plezier op het podium als in het begin.

Evenement thumbnail

Leave a Reply