The Legendary Orchestra Of Love El Fatso Graftak.

Deur open: 21.30 Aanvang show: 21.30

– The Legendary Orchestra Of Love is een vat vol tegenstrijdigheden –

De band maakt muziek die smerig, eigenaardig, lieflijk, wanstaltig en toch altijd aanstekelijk is. De liedjes vertellen absurde verhalen met vernuftig amusante teksten.

Het voorkomen van dit drietal keurige jongens is opmerkelijk te noemen. Gekleed in witte overhemden en bretels zijn ze van plan de wereld te veroveren met hun eindeloze charmes en humor. Dit alles vanuit hun thuisbasis Rotterdam. Met muzikale invloeden als Tom Waits, The Beatles, Primus, The Presidents of the USA, Man Man en Frank Zappa creëert The Legendary Orchestra Of Love een verfrissend geluid dat geheel eigen is.

De band verheft simpliciteit tot een kunstvorm. Het gezelschap bestaat uit louter ervaren muzikanten die hebben gespeeld in formaties als Mucho Maestro, Moscow Express, The Complet, HooFTPijN en De Dood. Ze weten hoe ze een geweldige show in elkaar moeten zetten. Mike en Jan-Jaap spelen al meer dan 10 jaar samen en nodigden Jasper eind 2016 uit om het nieuwe trio compleet te maken. In 2017 hebben ze een 12-tal nummers opgenomen welke gefaseerd uitgebracht zullen gaan worden. In november 2017 verscheen de eerste single ‘Haunted Bookshop’ en medio februari zal de twee single ‘Nacho Mama’ uitgebracht worden.

In zijn eenjarige bestaan heeft de band ongeveer 2 a 3 optredens per maand gedaan met als leuke hoogtepunten De Flakkeese Dagen, De Slag Om Domburg, Eendrachtfestival, Toko Loko, Eurotrash United en natuurlijk ons 1-jarig bestaan in Cafe De Bel. Grote zalen, kleine zalen, we zijn van alle markten thuis. Naast een stomende rock ‘n’ roll show speelt de groep namelijk ook (semi)-akoestisch in hun zogenaamde capibara setup (vernoemd naar de alternatieve drumkit ‘Capibara Improbus’). Ideaal voor kleine zaaltjes, koffiehuizen, verjaardagen, platenzaken en baby showers.

Met dit kleine orkest, met een naam die pretentieuzer klinkt dan de leden zijn, haalt u een ijzersterke act in huis. Een beetje vreemd, maar wel lekker.

Mike Michels | bas
Jan-Jaap Tanis | gitaar
Jasper van Vugt | drums

leden € 3 niet leden:€ 5

Evenement thumbnail