Along the traX

Aanvang show: 14:00

Entree: Gratis

Op zaterdag 8 september vindt in de achtertuin van poppodium de Beuk de twaalfde editie van het festival ‘Along the traX’ plaats! Dit jaarlijkse gratis festival wordt geheel door de vrijwilligers van poppodium de Beuk georganiseerd. Barendrechts grootste festival is dé plek om nieuw talent te ontdekken!

 

TIJDSCHEMA:

Aanvang Festival / 14.00

Ashtraynutz / 14.30

Plaats-Delict / 15.30

The Silver Linings / 16.30

The Brave May Fall / 17.30

Worst Case Scenario / 18.30

Jaya the Cat / 19.30

Kids With Guns / 20.50

Hybrid Kids / 21.20

HRTZ / 22.20

 

Jaya the Cat

De oorspronkelijk uit Boston afkomstige Ska, Punk, Rock en Reggaeband Jaya the Cat stond al in 2002 op Lowlands. Sindsdien heeft deze band de reputatie opgebouwd om van elk optreden een groot feest te maken en daarom worden deze heren gezien als één van de leukste live-acts in Europa. Onlangs brachten ze hun zevende album The New International Sound Of Hedonism uit, waarmee zij liefhebbers de vertrouwde dansbare, vrolijke klanken voorschotelen. Ongetwijfeld spelen ze op Along the TraX ook materiaal van dit album.

Website // Facebook

 

HRTZ

DJ Flanger & Vinylboy zijn de oprichters van HRTZ, DE Dubstepavond van Dordrecht. De heren van HRTZ zijn zeker geen onbekenden van de Beuk, en hebben hier al vaker goed feestje neergezet. Op Along the TraX beloven ze dat wederom te doen met hun befaamde Dubstepklanken.

Facebook

 

Hybridkids

Hybridkids is een collectief van muzikanten en kunstenaars. Op Along the TraX zijn ze muzikaal vertegenwoordigd in een combinatie van Dubstep en Drum ´n Bass. Ze verleggen graag de muzikale grenzen, verwacht dus experimentele, opzwepende electronische beats en zware baslijnen.

Website // Facebook

 

Ashtraynutz

Tijdens zijn muziekopleiding muzikant/producer richt Joël Gaerthé de band Ashtraynutz op. Deze band maakt eigentijdse songs met invloeden van Soul, Jazz en Hiphop. Het unieke enigszins raspende stemgeluid van leadzanger en componist Joël combineert  “oude” Jazz-invloeden met een eigentijdse frisse sound. Denk aan een mix van Jack Johnson, Pete Philly, Jamaroquai. Onlangs stonden ze op het 25-jarig jubileum van Rotown waar ze er samen met Chef´s special een mooie avond  van hebben gemaakt. Kortom een band vol grote talenten!

Website // Facebook

 

Kids With Guns

Het Utrechtse electropopduo Kids With Guns vuurt een dansbare mix van vuige Electro en catchy zanglijnen af op de dansvloer. De huisgenoten Rik Voorberg en Niek Eilander maakten voordat de meubels in hun huis stonden al de een eerste nummers voor hun debuut-EP Where To Begin. Deze plaat werd begin 2012 uitgebracht met een opvallende videoclip en vier aanstekelijke songs. Ze kunnen niet wachten de wereld te veroveren, en doen dat al met succes. Zo maakten ze in Athene voor 5000  Grieken hun succesvolle livedebuut. Blijf waakzaam, want voor je het weet sta je oog in oog met… Kids With Guns!

Website // Facebook 

 

Plaats-Delict

Het is 2009 wanneer bassist JoeGoe en rappers Solooh & Barkey de handen ineen slaan en een groep muzikanten verzamelen voor een vette live-band. Uiteindelijk valt alles op zijn plaats… Plaats-Delict wel te verstaan!

De Rotterdamse band mengt rauwe rock, beukende beats, vette synths, flowende Neder-hop en een vleugje zang samen tot ‘Urban Hip Rock’. In 2010 begint Plaats-Delict met het verspreiden van hun Urban Hip Rock virus. Na wat try-outs winnen zij Vlietpopslag 2010 en De Grote Prijs RVP 2010. Dit was het begin van een groot aantal gigs op diverse festivals en podia . Zo stond de band In 2011 onder andere op Koetstock, Pauwpop, Kanaalpop, Zeeheldenfestival en het Barbiepopfestival.

Website // Myspace

 

Silver Linings

Wat begon als een studio project is uiteindelijk gegroeid tot een band. De in 2011 opgerichte band Silver Linings schrijft muziek met invloeden van verschillende muziekstijlen waaronder Pop/Punkrock, Powerpop, Rock en Hardrock. Winnaar van de Gooth Grote Prijs en hebben dus ook een plekje bij ons op Along the traX gewonnen! Hun net uitgekomen debuut EP ´Where We Started´ is gratis te beluisteren op hun website dus check het uit!
Website // Facebook

 

The Brave May Fall

Neem het agressieve van Hardcore, de blast beats van Deathcore en het melodische van de band Avenged Sevenfold en je hebt The Brave May Fall. Deze uit Dordrecht afkomstige band maakt een mix van Hardcore en Metalcore. Met invloeden van de bands Beneath The Sly, Texas in July, Heaven Shall Burn en Parkway Drive zijn ze druk bezig met het schrijven en opnemen van nieuw materiaal.
Facebook

 

My Worst Case Scenario

De Rotterdamse band My Worst Case Scenario heeft een unieke sound ontwikkeld binnen het Post-Hardcore genre. Met invloeden van Reuben,Finch,Dillinger Escape Plan,Silverstein heeft deze band een stijl ontwikkeld met harde gitaren en pakkende zangmelodieën.  Binnenkort hopen ze hun eerste EP uit te brengen.

Facebook

 

 

Evenement thumbnail

Leave a Reply