Birth of Joy & Thin Pillow

Birth of Joy

Birth of Joy laat de psychedelische sixties via grunge-land terugkomen naar het heden.

De uithalen van de zanger worden nog net niet overspoeld door een knerpend orgel en beukende ketels.

Zowel live als op plaat spelen de heren alsof het leven van hun en van het publiek ervan af hangt.

De heren, waarvan de naam een schalkse afleiding is van het boek ‘Geboorte van de tragedie’ laat weer zien waar het om gaat. Alledaagse frustraties uitdrukken in de vuigste rock n roll….een zware bevalling.

‘Birth of Joy’ legt de intenties pijnlijk bloot; hard werken, niet zeuren en met minder geen genoegen nemen.. De laatste exemplaren van het album zijn nog niet verkocht of ze duiken alweer de studio in voor nieuwe opnames.

"Pumping drums, raw guitars and a supercharged organ makes Birth of Joy a chemistry you can’t deny"
 
Thin Pillow
Thin Pillow is een energieke 5-mans formatie uit Rotterdam die de psychedelische jaren 60 en 70 in een eigen jasje steekt. De jonge groep bestaat uit de vrouwelijke energiebal in de gedaante van Miles-Lee, gitaar slopende en meestersolist Tommy, toetsverslindende en organist Barend, wervelwind Michael op de bas en de ketelmishandelaar Jasper. Samen halen zij inspiratie uit bands als The Doors, The Jimi Hendrix Experience en Parliament-Funkadelic.

De band ontmoette elkaar op de popacademie in Rotterdam. Na een paar jamsessies bleek al snel dat het goed klikte; er ontstond een hechte band in de groep. In maart 2012 vond het eerste optreden van Thin Pillow plaats in club Stalker, Haarlem en het was al snel duidelijk dat de groep live iets unieks bezorgde. De ‘in your face’ sound overweldigde iedereen alsof er een aardbeving van 8 op de schaal van richter had plaatsgevonden.

Thin Pillow zal daarom van zich blijven laten horen. Meer optredens zullen volgen in het komende jaar en er is een debuutalbum gepland in de toekomst.

 
Deur open: 21.30, aanvang: 22.00 // entree: 6 euro, leden 4 “

Evenement thumbnail

Leave a Reply