Bluesavond met St. Louis Slim

Deur open: 21:30 Aanvang show: 22:00

Entree: entree: 5,- / leden 3 euro

Zaterdag 29 maart speelt de Chicago-bluesband St. Louis Slim in Poppodium De Beuk te Barendrecht.

St. Louis Slim speelt bekende en minder bekende songs van de giganten uit de (Chicago) blues. Denk hierbij aan op eigen wijze geïnterpreteerde songs van o.a. Muddy Waters, BB King en zangeressen als Koko Taylor, Etta James en Big Mama Thornton. Ook worden er uitstapjes gemaakt naar aanverwante stijlen en staat er uiteraard ook eigen werk op het repertoire.

Van 2009 tot 2012 heeft St. Louis Slim in de Nederlandse blues scene snel naamsbekendheid gekregen, ze waren niet weg te slaan van de podia en festivals. In 2012 werd een live-cd opgenomen die lovende reacties kreeg. Helaas werd voor een aantal leden in de band het aantal optredens te veel, dit resulterende in een ingrijpende wijziging in de bezetting eind 2012.

Een nieuwe zangeres werd gevonden in de persoon van Lucie Kruijsse, een conservatorium studente met een dijk van een stem en roots in jazz en blues. Inmiddels werden ook de andere bandleden gevonden, stuk voor stuk ervaren en enthousiaste muzikanten.

Voor St. Louis Slim is het optreden in De Beuk eigenlijk een soort thuiswedstrijd, de band repeteert nu al bijna een jaar in een van de twee oefenruimtes van De Beuk.

http://www.stlouisslim.nl/

Evenement thumbnail

Leave a Reply