Boom Boom du Terre & DJ Piedro Pazzo

Boom Boom du Terre

Zaterdag 25 september treed de Rotterdamse elektronica act Boom Boom du Terre op in Poppodium De Beuk in Barendrecht.

Boom Boom Du Terre is het muzikale geesteskindje van Jornt Jan Bras, die in 2006 cum laude afstudeerde als drummer aan het Rotterdamse conservatorium.

In zijn muziek zijn zware beats het leidend voorwerp, maar worden door de mangel gehaald met invloeden uit techno, hiphop en scheurende electro. De overstuurde synthesizers en opgewekte samples worden daarbij afgewisseld met speelse tempowisselingen en verrassende wendingen. Jornt Jan gebruikt in de studio echte akoestische drums, elektronische drums en zelfs plastic flessen om zijn dikke beats te maken.

Live verruilt Jornt Jan zijn laptop voor live elektronica en gaat helemaal los op de knoppen en zijn keytar (een als gitaar omgehangen keyboard).

Boom Boom du Terre heeft eerder festivals als Lowlands, Metropolis en State x Newforms op z’n kop gezet. Daarnaast won hij de competitie X-Vektor, werd hij tweede bij de Grote Prijs van Zuid-Holland en zit hij in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Boom Boom wordt al het Rotterdamse antwoord op C-Mon & Kypski en Nobody Beats The Drum genoemd.

www.boomboomduterre.com
 

DJ Piedro Pazzo

Voor en na het optreden van Boom Boom du Terre zal DJ Piedro Pazzo draaien. Met zijn zeer uitgebreide collectie van funk, jazz, soul, rock en reggae tot techno, minimal, house en disco kreeg Piedro Pazzo al regelmatig de voetjes van de vloer in o.a. De Witte Aap, Rotown, De Camping, Off –Corso Bevrijdingsfestival en op het festival van De Beuk, Along the traX.
Deur open: 21:30, aanvang: 22:30 // entree: €4,- , leden: €2,-“

Evenement thumbnail

Leave a Reply