De Cementfabriek & Head First

Vernoemd naar een bijna mythisch fenomeen, bouwt De Cementfabriek voort op een fundering die gelegd is in een tijd dat het leven nog simpel was: de jongens dronken bier, de meisjes Breezer. De heren van De Cementfabriek leerde elkaar kennen op de middelbare school. Het duurde echter tot eind 2009 tot de heren besloten om samen serieus muziek te gaan maken. Deze lange vriendschap zorgt er voor dat de leden elkaar goed aanvoelen en de nadruk ligt op het plezier.

De muziek van De Cementfabriek is het makkelijkste te definiëren als pop met een hoofdletter A (van alternatief). Alhoewel de band claimt beïnvloed te zijn door verschillende muziekstijlen van de afgelopen 100 jaar, is voornamelijk de invloed van de Britse gitaarbandjes die de afgelopen jaren de Nederlandse Festivals overspoelde duidelijk hoorbaar. De Cementfabriek presenteert, voornamelijk door de thematiek en melancholische ondertoon, zeker geen feestmuziek. De vaak hoekige gitaar en stuwende ritme sectie zorgt er echter voor dat het geheel bij vlagen toch dansbaar is.

De Cementfabriek bestaat uit Rick van ’t Hof, die de rol van vocalist vervult. Wim Verhoeff, verzorgt afwisselend leadgitaar, slaggitaar en toetsen en tevens ook de achtergrond vocale. Wilco van Loon is de tweede gitarist, en speelt afwisselend lead- en slaggitaar. Kees Wesdorp, zorgt voor het nodige slagwerk en het geheel wordt afgemaakt door Dion van Loon, die de baspartijen verzorgt.
website / facebook
 
Head First, dat begon als enkele vrienden met een ambitieus plan, is inmiddels uitgegroeid tot ware een succesformule in de Hoeksche Waard en omstreken. Hun oefenruimte hebben ze zelf opgebouwd uit een overgebleven wc-hok. Hun apparatuur bij elkaar verdiend met optredens, en hun talent en creativiteit komt van nog onontdekte bronnen.
Begonnen als coverband van rockbands op niveau zijn ze inmiddels doorgestoomd naar het produceren van eigen nummers. Het eerste album ligt bijna op de plank en de creativiteit kent geen grenzen, want de plannen voor meerdere albums liggen al klaar.

Met een mix van Rock, Poprock en een Dosis eigen stijl & humor weten ze keer op keer te verbazen.
Met op de drums Roel Bruinhof, Vocalist Steven Boet, Solo en leadGitaristen Robert Spruit en Christian de Lange en Bassist Jesper Aarts heeft Headfirst een zeer energieke en getalenteerde groep muzikanten die elke keer weer voor een spetterend optreden zorgen.
Met diverse succesvolle optredens o.a regelmatig. in Winners Café Numansdorp, een  spetterend optreden in Poppodium Scum in Katwijk, diverse gewonnen Talentenjachten en meerdere losse optredens door heel de Hoeksche Waard is Headfirst een “Force to be Reckoned with on Stage”

 
Deur open: 21.30, aanvang 22.00 // Entree: €4,- leden €2,-

 “

Evenement thumbnail

Leave a Reply