Exxact Fm Oliebollen Show

Deur open: 20.30 Aanvang show: 21:00

Entree: Gratis

Het is bijna een traditie, voor de 3e keer presenteert Jos Vis Live vanuit De Beuk De Exxact FM Oliebollen Show. Deze show vol Barendrechtse bands en gasten wordt live uitgezonden op Exxact FM. Naast een aantal bands die eigen werk maar ook ook allemaal  een Doe Maar cover zullen spelen zal Jos met diverse BB-ers (Bekende Barendrechters) terugkijken op 2012.

 

Line-up:

 

Wooden Shoes

Dit Barendrechtse bandje is begonnen als duo dat voornamelijk Nederlandstalige Popmuziek coverde, waaronder nummers van Blof, Acda en de Munnik en Christiaan Hof. Het duo stond in 2010 op het bevrijdingsfestival in Barendrecht met o.a. Starkoo en heeft als hoogtepunt het na-programma van Boudewijn de Groot mogen verzorgen.

 

Ondertussen is het duo een band geworden: Wooden Shoes. De jongens zijn druk bezig met het schrijven van eigen nummers en hopen op een mooie toekomst in de muziek!

Website / Facebook

 

Burning Sensation

De uit Barendrecht afkomstige band Burning Sensation ontstond in het voorjaar van 2008. De bandleden staken de koppen bij elkaar om verschillende muziekstijlen te combineren met aparte, maar toepasselijke teksten over dingen die zij in het dagelijkse leven tegen komen.

 

De combinatie van onder meer de muziekstijlen speedmetal en country met teksten over kleine frustraties – waar de meeste muzikanten liever geen woorden aan vuil maken – leidt tot een komische en duidelijke verwoording van gevoelens die bij veel mensen leven.

Website / Facebook

 

The Arthurs
The Arthurs zijn terug! In de periode 2004 tot 2007 speelden de band meer dan 60 keer live, waaronder op Radio 3FM, in het Haagse Paard van Troje en Bibelot in Dordrecht. Ook stonden zij op diverse festivals, waaronder in 2006 op Along the Trax. In juni 2005 debuteerde The Arthurs als Barendrechtse band in de Beuk.

 

De van oorsprong Barendrechtse band hield er eind 2007 mee op, waarna bassist/toetsenist Dion Woestenburg zijn Dion and the Magic Chords voortzette en zanger/gitarist Robin den Drijver en drummer Wouter den Engelsman het Electro-Rock project Transtec oprichtten.

 

Het nieuwe werk van The Arthurs is te omschrijven als rauwe, melodieuze Indierock, waarbij donker en stevig elektrisch gitaargeweld zo nu en dan wordt afgewisseld met dromerige, shoegaze-achtige en ingetogen compositiestukken. Er zijn invloeden te horen van bands als Radiohead, the Smiths, Pixies en the Doors, maar The Arthurs onderscheiden zichzelf vooral door een eigen unieke stijl en geluid.

Website / Facebook

 

Henk Elderson

Henk Elderson maakte in september 2012 precies op zijn vijftigste verjaardag zijn theaterdebuut met de voorstelling De Blije Fietser. Een eigen productie met zelf gecomponeerde liedjes en teksten van zijn zus Loesje Donker. De muziek in die voorstelling is grotendeels ontstaan tijdens een sabbatical in 2010. Ook de CD The Sabbatical, uitgebracht onder de naam Olsen, is toen tot stand gekomen. Verder is Henk te zien en te horen geweest in de Barendrechtse openluchtvoorstellingen van De Waterdragers: Zand Erover en Kapoen! In Rotterdam en omstreken is hij ook bekend als toetsenist van de inmiddels gestopte roemruchte showband De Ongelooflijke Grote Klapband. De muziek die Henk maakt is zeer gevarieerd. Deze avond zal hij een aantal Nederlandstalige eigen nummers spelen, aangevuld met mooie covers.

Website / Facebook

Evenement thumbnail

Leave a Reply