Hiphop Elements met: Fresku ,Winne, De Dikke Vandalen, Dittz & Convince en Q.D.O.C,

 
 
Fresku
Roy Michael Reymound, artiestennaam Fresku is een Nederlandse rapper van Antilliaanse afkomst. Hij staat momenteel onder contract bij het platenlabel TopNotch.

Fresku is geboren in Eindhoven en is half Nederlands en half Antiliaans. Hij woont van zijn zevende tot zijn veertiende op Curaçao en verhuist daarna weer terug naar Nederland. Zijn rapnaam Fresku (spreek je uit als friskoe) is Antilliaans voor brutaal. In 2009 tekende Fresku een contract bij het Label TopNotch. Zijn eerste single Twijfel werd heel goed ontvangen en door dat nummer wint Fresku bij de State Awards 2009 de award voor Beste Single en de Lijn5 Award. Ook won hij de award voor Rookie of the Year. In 2010 kwam zijn album, genaamd Fresku, uit op het label TopNotch. Ook stond hij op Lowlands 2010. In september 2010 eindigde hij achter Moss (band) als tweede bij de 3voor12 Awards voor beste album. Wel werd het artwork van Fresku door de jury als beste verkozen. 
 
http://fresku.hyves.nl

http://www.myspace.com/frisku
 
Winne
In de nazomer van 2005 wordt het internet opgeschrikt door Top 3 MC, een track van de op dat moment nog volslagen onbekende rapper Winne. Uit de door de wol geverfde flow, de even spitsvondige als doeltreffende punchlines en de professionele productie van het nummer wordt al snel duidelijk dat we hier niet te maken hebben met een groentje dat nietsvermoedend om de hoek komt kijken. Maar wie is dan toch deze gelouterde emcee, die rapper die klinkt alsof hij dit al jaren doet terwijl nog nooit iemand van hem gehoord heeft? 

Ondertussen zijn we te weten gekomen dat Winne, in Paramaribo geboren als Winston Bergwijn en op anderhalfjarige leeftijd verhuisd naar het Wilde Westen van Rotterdam, inderdaad niet zomaar uit het niets is komen aanwaaien. In 2007 verschijnt de Onoverwinnelijk EP, een verzameling van de nummers die Winne tot dan toe heeft gemaakt. Strakke punchlines, scherpe metaforen en recht door zee-beats voeren de boventoon. 

Maar op Begrijp Me Niet Verkeerd, de nieuwste track op de plaat, laat hij al horen dat hij klaar is om een iets andere weg in te slaan: minder borstklopperij, meer emotie. Minder Winne, meer Winston Bergwijn. Uiteindelijk in maart 2009 verschijnt het langverwachte debuutalbum: Winne zonder Strijd. Naast de gebruikelijke taalkundige hoogstandjes biedt de plaat, middels persoonlijk getinte nummers als Lotgenoot, Binnenvetter en Alles Wat Ik Wil, ook een kijkje achter de schermen van Winston Bergwijn%u2019s leven. Bijna vier jaar nadat die mysterieuze track op het internet lekte, weten we nu eindelijk welke persoon er écht schuilgaat achter de rapnaam Winne.

http://winne1978.hyves.nl/

http://www.myspace.com/winne1
 
Dikke Vandalen
"Dikke vandalen" is de nieuwe hiphop formatie uit Rotterdam.

Ze staan bekend om het gebruik van snoeiharde beats, vlijmscherpe rijms en om de knetterharde energieke shows. Raar? Welnee, want de vandalen bestaan uit:
 

 
Jazzy James: Hij neemt het voortouw en knoopt de eindjes aan elkaar. Niet te volgen in positieve zin als beatcreator en is hij inspiratieloos dan boxt hij de beat.

Dikke Rik: Opgegroeid in het zuiden van Rotterdam, waar de mensen altijd vrolijk kijken, doen wat ze willen en zeggen waar het op staat. Kortom opgegroeid tussen de nuchterste mensen van het land.

Robertino: Niet te stoppen als hij tussen alle regeltjes zomaar nieuwe spreekwoordelijke shit knort. Perfectionistisch wat betreft zijn lyrics en de heuse maffia onder de maffen ja!!

Dus voel jij je als krijgsman in berenvel aangesproken om samen ten strijden te trekken met de vandalen

Meer lezen: 

http://www.myspace.com/dikkevandalen1

http://dikkevandalen.hyves.nl/
Deur open: 21:30, aanvang: 22:30 // entree: €6,- , leden: €5,-

Hiphop Elements word georganiseerd en gefinancierd door het Jongerenwerk van Alle-r-hande.”

Evenement thumbnail

Leave a Reply