Hiphop Elements, met oa: U-niq & Mr. Polska

Deze avond staat in het teken van Hiphop met de artiesten Mr. Polska, U-niq, Nouveau Riche en PSL!

De host van de avond is Thee en na afloop zal DJ 50 $eut een set draaien!
 

In 2004 zette de EU de grenzen open voor Polen die in Nederland wilden werken. Nu is het tijd voor Mr. Polska om de grenzen van de Nederlandse HipHop scene open te gooien. En dat lukt: Elke video of sessie die Mr. Polska dropt wordt meer bekeken dan het dagelijkse 8 uur journaal en weet met zijn producer Boaz van de Beatz een nieuwe, ruwe sound neer te zetten die inslaat als een bom. Mr.Polska is het vlaggenschip van het nieuwste hiphoplabel Nouveau Riche en hij heeft zijn eerste prijs al binnen gehengeld: De felbegeerde ‘State Award voor Rookie of the Year 2010’. De toekomst? Hard werken! Dat is het credo van Polski en hij is daarmee direct het symbool voor alle Oostblokkers in het Westen. Nee, Mr. Polska schaamt zich niet voor zijn Poolse afkomst. Hij is juist trots, maar neemt zichzelf ook niet te serieus. Het leven is een feestje en dat enthousiasme weet hij met speels  gemak over te brengen op zijn publiek.

Mr.Polska is onderdeel en gezicht van de Nouveau Riche movement; De succesvolle electronische hiphop clan uit Utrecht met rappers die voor elkaar door het vuur gaan en continue in elkaars releases en clips meedoen. Een show van Polska? Hard, rauw, energiek, Pools en recht in je smoel. Het voelt als schuurpapier over een motorkap. En maak ook plaats in die backstageruimte voor Nouveau Riche reppers als JeBroer, Steph, Digitzz en Leo, want Mr. Polska is niet de man die zijn vrienden thuislaat als hij de tent op zijn kop komt zetten.

website / facebook

 

U-niq is met zijn nieuwe album ‘Scheepsrecht’ terug van weggeweest. De Rotterdamse rapper behoord tot een van de groteren uit de Nederlandse hiphop scene. Uniq bracht in 1999 zijn debuuralbum ‘Married to music’ uit en kwam in 2005 terug met een Nederlands hiphop album. Na een tijdje niets van zich te hebben laten horen is hij terug! Met zijn nieuwe album slaat hij een nieuwe weg in. Hij wilde altijd al de manier waarop er met hiphop om wordt gegaan veranderen: minder plaats voor vriendjespolitiek en meer voor talent. Dit wil hij nog steeds, zijn benadering is echter veranderd. U-niq wil gewoon goede hiphop maken en daarmee de jongeren in Nederland bereiken en dan vooral de jongeren die het moeilijk hebben. U-niq: Als ik zo jongeren kan bereiken en als ik ervoor kan zorgen dat zij een beter mens worden, dan heeft mijn muziek écht waarde.

website / facebook

 
Het gonst op het internet. Mensen twitteren dat Nouveau Riche eigenlijk onderdeel van de ‘Illuminati’ is. Je weet wel: dat geheimzinnige genootschap uit de ‘Da Vinci Code’, dat al eeuwenlang ‘the way of the world’ bepaalt. Of dit inderdaad zo is, blijft gissen, maar een ding is wel zeker: Nouveau Riche is op dit moment het hotste hiphopcollectief van Nederland. Met vaandeldragers Mr. Polska en JeBroer, reppers als Steph, Digitzz en Leo en de eigenzinnige beats van producer Boaz heeft Nouveau Riche een following op weten te bouwen waar menig artiest van zou dromen.

website / facebook
 

 
OP 13 jarige leeftijd ontdekte PSL een liefde voor muziek door middel van het mixen van casettebandjes. Op zijn 15de schrijft hij samen met een vriend zijn eerste Engelse teksten om vervolgens deel te nemen aan open mic sessies. De uit Capelle afkomstige PSL komt er op zijn 17de achter dat ook in het Nederlands zijn flow en woordkeuze goed wordt ontvangen door de luisteraar. PSL zit in verschillende entertainmentgroups maar besluit uiteindelijk voor zichzelf te beginnen met Eastgarden Music als gevolg. Eastgarden Music bestaat uit een hechte vriendengroep die individueel al ruim 10 jaar met Hiphop bezig zijn. PSL is actief op meerdere fronten en schrijft zijn teksten zowel in het Engels als in het Nederlands. Hij werkt veel samen maar is ook voor zichzelf bezig. Deze avond treedt hij op als PSL: Hiphop van nu!

website / facebook 

Deur open: 21:30, aanvang: 22:00 // Entree: €6,- leden: €5,-

 
Hiphop Elements wordt georganiseerd i.s.m Alle-r-hande.
 “

Evenement thumbnail

Leave a Reply