Hiphop Elements XL

  Jiggy Djé 

Vanaf  2000 begint Jiggy Djé met de groep D.A.C. voor het eerst gezamenlijk tracks op te nemen. Het collectief is live o.a. te zien op grote festivals als Lowlands, Planet Rock en de Uitmarkt. In 2005 wint D.A.C. bovendien de publieksprijs in de finale van de Grote Prijs van NL (met o.a. Pete Philly en Ali B).

Jiggy laat zich over de jaren regelmatig gelden op mixtapes en verzamelaars Daarnaast doet hij Gastbijdragen voor de albums van o.a. Extince, Excellent en SpaceKees & Terilekst.

In 2005 staat Jiggy in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Hier vertrekt hij met de publieksprijs

In oktober 2006 is het solo debuutalbum van Jiggy Noah’s Ark een feit. De bijnaam ‘Keyser Punchline’ wordt ruimschoots waargemaakt, maar hij laat duidelijk horen verder te kunnen gaan dan alleen ‘wordplay’. Mede hierdoor besluit een vakjury in de Nieuwe Revu van 2007 dat het album op plek 5 van de beste Nederlandse hiphop albums ooit staat.Het uitkomen van het album Noah’s Ark betekent meteen de geboorte van de platenmaatschappij Noah’s Ark dat Jiggy opricht om zijn plaat uit te brengen.

In april dit jaar bracht Jiggy Dje zijn tweede album ‘de Ark de Triomf’. Een plaat die niet meer gaat over ‘Jiggy die praat over Jiggy die praat’, maar over ‘Jiggy die doet’. Ook vescheen hij in de film Carmen uit het Noorden (met o.a. Tigo Gernands), tourt hij door het hele land en speelde hij op grote festivals zoals Lowlands en verschilende bevrijdingsfestivals.

http://www.myspace.com/arkvanjiggy

http://jiggydjeezus.hyves.nl/

  M.O. & Brakko

Het gaat hard met de verse Grote Prijs van Nederland 2008 winnaars M.O. & Brakko. M.O. & Brakko staan bekend om juist dat andere geluid; core hip-hop boombap beats met een positieve boodschap. Zoals de jury van de Grote Prijs het goed kon verwoorden: een oude sound in een super nieuw en fris jasje en daarbij een superstrakke show.

Dit komende half jaar verschijnen er nog 2 nieuwe videoclips van hun debuut plaat "Catharsis" en zullen zij Nederland kennis laten maken met hun live reputatie.

http://www.myspace.com/moenbrakko

http://moenbrakko.hyves.nl/

  1duidig

Het Rotterdamse hiphop collectief 1duidig bestaat uit Clinton Dompig, Marry Marv en zangeres Elise Dinfena, die hun krachten hebben gebundeld.

De formatie brengt een unieke sound en valt te omschrijven als ; jazzy, upliftin, soulfull en oprecht. De onlangs uitgebrachte en goed ontvangen mixtape bevat toegangelijke nummers vol scherpe teksten,anekdotes en metaforen waarin het publiek zich kan herkennen.

Door de energieke optredens, waarin de interactie met het publiek een grote rol speelt, worde ze gezien als een veelbelovende act.

http://www.myspace.com/1duidig

http://eenduidig.hyves.nl/

i.s.m. Stichting Alle-r-hande”

Evenement thumbnail

Leave a Reply