Tarball & Terra

Update: (zaterdag 23 mei 12:00 uur)
Wij zijn zojuist gebeld door het management van Terra dat hun zangeres een ernstige keelontsteking heeft en dus niet kan komen optreden.
De entree van de avond zal dan ook een euro naar beneden gaan: 2 euro en gratis voor leden.


Tarball
Deze viermansformatie uit Groningen is sinds de zomer van 2004 bezig met muziek maken. De alternative-rock wordt gekenmerkt door vette stoner riffs, mooie rustigere gitaarpartijen en verrassende drumpartijen. Afwijkende maatsoorten, verassende breaks en geluidseffecten worden niet gevreesd. De zang van Tarball wordt gekenmerkt door emotionele melodielijnen met soms flinke uitbarstingen.

Het eerste optreden van Tarball was tijdens een bandwedstrijd in 2005 waarbij Tarball direct de finale haalde en runner-up werd. Daarna volgden veel optredens in en buiten Groningen waaronder Vera en de Melkweg. In 2007 is Tarball begonnen met zijn eerste optredens in Duitsland en hier werd de band met open armen ontvangen en is Tarball met veel goede reacties en contacten teruggekomen in Nederland. Zowel tijdens de bandwedstrijden als tijdens optredens krijgt Tarball veel positieve reacties over het geluid, de sfeer, de performance en de dynamiek. Tarball heeft inmiddels zijn naam in het Groningse bandcircuit gevestigd en is nu druk bezig om ook daarbuiten zijn naam neer te zetten.

In maart 2008 is Tarball met mixer/producer Guido Aalbers de studio ingegaan voor de opnames van hun nieuwe EP ‘Bite the Bullet’. Guido Aalbers heeft samengewerkt met onder andere Queens of the Stone Age, Live en Muse. Tarball was zeer te spreken over de samenwerking. De EP is door Darius van Helfteren gemasterd in Studio Wisseloord en dit heeft geresulteerd in een EP die staat als een huis en de diversiteit van de band goed weergeeft.


TErRA
staat voor stevige rock. De TErRA-sound is een mix van Nu-metal, groove-, hard- en stonerrock. In combinatie met een zangeres, die haar warme en harde stem goed weet te gebruiken, zorgt deze rockband voor een eigen, overtuigend geluid. TErRA laat zich inspireren door eigen ervaringen en bands als: Deftones . System of a Down . Tool en Celestial Season. Deze over het algemeen jonge band, waarvan twee leden studeren aan het HMD-Codarts-Rotterdam, is zeer serieus bezig, en wil absoluut een plaats in de rockwereld veroveren.

entree: € 3,- leden: €1,-“

Evenement thumbnail

Leave a Reply