“The Long Winter Tour” met About Today, The Light Parade en Yesterday’s Men

Deur open: 21:30 Aanvang show: 22:00

Entree: €5,- leden: €3,-

 

 

Dat winters lang en koud kunnen zijn hebben we de afgelopen jaren wel geleerd. De sneeuw valt zachtjes en laat een wit landschap achter. Buiten blaast men wolkjes, de vorst teistert het lichaam en de handen kleuren paars. About Today, The Light Parade en Yesterday’s Men , samengebracht in The Long Winter Tour, zorgen voor opwarming totdat de zomermaanden weer aanbreken.

Met zowel de Rotterdamse, Haagse als Utrechtse handen in een geslagen gaan deze drie bands de samenwerking aan om door het hele land gecombineerde shows te doen. De echorock van The Light Parade, de warme klanken van Yesterday’s Men en de krachtmuziek van About Today moeten de kleur op onze gezichten weer langzaam terugbrengen.

About Today

1 AT - Foto low res

www.facebook.com/abouttoday

De Rotterdamse band About Today speelt art-rock. Muziek die gebaseerd is op rijke harmonieën, mooie melodieën, dynamiek, en veel energie. De band flirt met postrock, grunge en zelfs progressieve elementen, ondersteund door een sterke visuele identiteit en krachtige live performance. De bezetting van baritongitaar, gitaar en drums, aangevuld met gestreken gitaren, geharmoniseerde zangpartijen en speciale effecten, resulteert in een intense en afwijkende sound.

Hoewel hun muzikale smaken breed verdeeld zijn, is About Today in belangrijke mate beïnvloedt door bands zoals And So I Watch You From Afar, The Joy Formidable, Foals en Moss. Door 3voor12 Zuid Holland getypeerd als “Death Cab For Cutie maar dan harder“.

 

The Light Parade

1 LP - Bandfoto low res

www.facebook.com/thelightparade

The Light Parade is een Indie-Alternative band uit Den Haag, opgericht in 2011. De band creëert een muur van geluid en kenmerkt zich door assertieve gitaren, massieve synths en combineert Indierock met melodische (meerstemmige) zang in de lijn van Editors en Bloc Party.

Na het uitbrengen van eerste EP, genaamd Fragments, werd The Light Parade door VPRO 3voor12 tot Hollandse Nieuwe gekroond en kwam het nummer Heartbeat als hoogste nieuwe notering binnen in de Indie Top 40.

 

Yesterday’s Men

SONY DSC

www.facebook.com/yesterdaysmenband

Al het mooie wat het verleden ons te bieden heeft, brengt Yesterday’s Men naar het heden met filmische indiepop, van dromerig tot bombastisch, in de stijl van Elbow, Arcade Fire & PatrickWatson.

Yesterday’s Men houdt van groots en meeslepend: epische verhalen en nostalgische ballades die voor de verandering eens niet uit het leven gegrepen zijn! Yesterday’s Men neemt je graag mee op een reis langs mysterieuze decors en markante personages.

Na de oprichting in 2009, door vier Limburge boerenzonen, liep het met een treinvaart,met als hoogtepunten de finale van de Grote Prijs van Nederland, een album op de 3voor12 Luisterpaal en de titel Hollandse Nieuwe. Het debuutalbum “The Awesome Grandeur of the Cosmic Cycle” werd na vele lovende recensies gebombardeerd to beste album van 2012 opMusicFrom.nl.

 

 

Evenement thumbnail

Leave a Reply