Xcentriek, The Dirtbag Crew en GraaGedaan.

Xcentriek
Xcentriek is een rapper uit Rotterdam West, 25 jaar oud en van kinds af aan al een muziekliefhebber. Toen hij begon met het schrijven van teksten ging het hem voornamelijk om het uiten van gevoelens. Later werd het uiten van gevoelens, opgeleukt door het toevoeg
en van creativiteit in de vorm van woorspelingen, metaforen en diepe en directe uitspraken.

Tegenwoordig staat Xcentriek voor rap met een boodschap. Hij wilt zich graag hardmaken voor het behoud van de essentie van rap, namelijk het overdragen van kennis en persoonlijke levenservaringen. Hij vind het fijn als mensen zijn teksten meebrullen, maar haalt toch veel meer voldoening uit mensen die zijn teksten begrijpen en voelen.

Op dit moment zijn Djagga en Xcentriek bezig met een plaat, waarvan de naam nog niet vast staat. De plaat zal naar verwachting aan het eind van het jaar uitkomen.

The Dirtbag Crew

The Dirtbag Crew (DBC), een jong en ambitieus Rotterdams hiphoplabel, is opgericht door Mitchell Mardan en Colin Knopper. Inmiddels heeft Mitchell een stapje teruggedaan en wordt het label nu gerund door Colin en Guillermo. The Dirtbag Crew bestaat op dit moment uit Dygo, Sammie, Robertino, Geckusman, Kees Fluks en de producers Dayle en Gilli.

“Wat we willen is over een aantal jaren een gevestigde naam tussen de andere labels zijn”. Een familiaire sfeer moet ervoor gaan zorgen dat er een label generatie ontstaat die afzonderlijk van elkaar kan fungeren in hun eigen straatje en tegelijkertijd aanvoelt als één groot broederschap.

GraaGedaan

Keihard en recht-voor-zn-raap!!

Een betere beschrijving voor de rock/hiphop sensatie GraaGedaan is moeilijk te vinden. Geïnspireerd door bands als Limp Bizkit en Urban Dance Squad staat dit muzikale vijftal garant voor een knallend optreden! Dit vijfkoppige energiebeleid bestaat uit Martin Sans (drums), Laura Brand (bass), Bas Spindler (keys, synths), Ricardo de Vries (raps) en Ryan Franken (gitaar, backing). Zoals ze bewezen hebben in zalen als Mezz Café, Exit en het Nelson Mandela Festival kan GraaGedaan een publiek door het dolle heen krijgen!!

Deur open: 21.30, aanvang: 22.00 // entree: 5 euro, leden 3

Evenement thumbnail

Leave a Reply