Cradle FC & Selma

Deur open: 21:30 Aanvang show: 22:00

Entree: Slechts € 4,00. Ben je lid? Betaal je de helft.

De Rotterdamse band Cradle FC bestaat sinds 1994 en heeft in haar grillige bestaan hun post-punk op zeer uiteenlopende podia in Nederland als Engeland, Duitsland, België en Frankrijk laten horen en vooral: beleven. De muziek en performance zijn rauw en intens. Het geluid van CFC heeft invloeden van onder andere Joy Division, Swans en Velvet Underground.

Cradle FC won onder andere een aantal bandwedstrijden en diverse radiostations in Nederland en Engeland draaiden de muziek van CFC of de band gaf ter plekke een akoestische set weg.

De studio is voor de band geen natuurlijke omgeving, maar er werden door de jaren heen wel een aantal EP’s zo live als mogelijk opgenomen. Op het podium voelt de band zich als een vis in het water en dat verklaart waarom er talloze live opnamen zijn uitgegeven; sommige officieel via het inmiddels ter ziele Engelse label Inner City Grit Records, maar de meeste gewoon tussen neus en lippen door. Het past bij de koppige koers die de band vaart.

Zij worden deze avond gesupport door Selma Peelen. De muziek van Selma is een wonderlijke combinatie van westerse en mediterraanse invloeden, waarbij melancholie en nostalgie de boventoon voeren. Aan de westerse kant sterk beïnvloed door onder andere PJ Harvey, My Brightest Diamond en tegenwoordig ook Daughter en Nadine Shah. De muziek van Sevda, Gulay en Aynur vertegenwoordigen de mediterraanse invloed.
Niet alleen muziek, maar ook gedichten van bijvoorbeeld Nazim Hikmet, William Blake en Hans Andreus vormen een bron van inspiratie. Uiteindelijk levert deze niet voor de hand liggende verzameling het zo kenmerkende geluid van Selma’s muziek op.

Door de jaren heen is Selma te zien en horen geweest op zeer uiteenlopende podia. Van huiskamers tot theaters en van festivaltenten tot reguliere podia. Van Vondelpark en Paradiso tot De Parade en Oerol. Op het podium laat Selma zich regelmatig begeleiden door een bassist en percussionist.

Het belooft een muzikaal feestje te worden op de 24e juni.

Be there of wees een vierkant.

Evenement thumbnail

Leave a Reply